Meest gestelde vragen

Is jullie oplossing nieuw?

De diverse onderdelen en hun waarde zijn niet nieuw. De twee meest vernieuwende zaken zijn de combinatie van UVC met LED en de combinatie met HEPA H14. De fabrikant van deze producten is marktleider en verkoopt UVC in LED .

Zijn jullie producten gecertificeerd?

De HEPA 14 filters zijn NEN-EN 1822-1 gecertificeerd. Op wens sturen we je het Certificate of Approval en het Test Certificate. Land van herkomst is Nederland. Alle UVC LED producten komen uit Europa, hebben een CE-markering, zijn ISO conform en zijn direct te herleiden tot de fabriek. Alle assemblage en verzending vindt plaats vanuit Nederland. Alle producten en onderdelen zijn traceerbaar en voldoen aan alle kwaliteitseisen. Onze geassembleerde producten worden geleverd met een kwaliteitscertificaat. Al onze producten zijn tevens voorzien van veiligheidsvoorschriften.

Zijn er naast UVC ook alternatieve methoden?

Er zijn diverse methoden actief zoals ionisatie van lucht en ozon luchtzuivering, chemische zuivering met waterstofperoxide, chloor en de verbindingen daarvan, zoals ethanol en stoomsterilisatie. Echter al deze technieken laten een schadelijk residu achter, UVC LED niet. Ook draait onze oplossing als enige 24×7.

Is het gebruik van UVC straling een bewezen techniek?

Ja. Er is veel onderzoek gedaan naar UVC. Onder LINKS kun je een reeks artikelen hierover lezen.

Geven jullie ook garantie?

Op al onze producten en onderdelen zit een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar.

Meer vragen en antwoorden

Wat is eigenlijk LED?

LED (light-emitting diode) is een electronische halfgeleidercomponent , opgebouwd als een diode, die bij  stroomdoorgang in de doorlaatrichting licht uitstraalt. Een printplaatje met electronica (vierkante blokjes). In de fabriek wordt LED op de juiste golflengte met UVC geproduceerd. LED produceert (met stroom) licht. Licht wordt uitgedrukt in nanometers. Vanaf 700 nanometer (nm) heb je infrarood (onzichtbaar) licht. UVC heeft een golflengte tussen 100 en 280 nm. Tussen 200 en 280 nm bevindt zich het sterilisatie-effect. UVC licht wordt gebruikt om (de DNA van) bacteriën, virussen, gisten, schimmels en ééncellige algen te doden. Er wordt geen UVC met kwartslamp of kwiklamp meer geproduceerd. UVC met LED is het nieuwe alternatief!

Is het inzetten van UVC schadelijk voor de gezondheid?

UVC ligt binnen de golflengtes 200 nm tot 280 nm. Het UV met een golflengte van 222 Nanometer (“far-UVC-light”) dringt niet door de buitenste, dode laag cellen van onze huid heen (artikelen van Dorine Schenk en David Brenner). Bij de andere golflengte is het nog steeds noodzakelijk om contact te vermijden. Onze golflengte ligt bij 265 -275 nanometer. Binnen het kiemdodende UVC-bereik wordt 260 nm tot 270 nm gezien als een ideale golflengte, met slechts een kleine afname van de werkzaamheid bij schade aan het nucleïnezuur over dat golflengtebereik (maximale DNA / RNA-absorptie wordt waargenomen tussen 263 nm en 265 nm) terwijl, buiten dat bereik, de effectiviteit van langere of kortere golflengten drastisch begint te dalen.
Onze luchtdesinfectie is een gesloten systeem waarbij geen licht buiten het apparaat komt. We leveren standaard bij onze producten alle mogelijke veiligheidsvoorschriften.

Kunnen jullie een virusvrije omgeving garanderen?

Omdat je een virus niet kunt meten (alleen in een laboratoriumomgeving) kan niemand een 100% virusvrije omgeving garanderen. Vandaar de 99,999%. Ons systeem is  wetenschappelijk onderbouwd dat het virussen desinfecteert en ruimten zuivert. Een keurmerk is niet mogelijk omdat de virus niet gemeten wordt op locatie.

Met de PENTINFECT reinig en desinfecteer je oppervlakten. Dat is toch maar een momentopname?

Ja, dat klopt. Je kunt een oppervlakte desinfecteren, maar als op dat moment weer iemand naar binnen komt dan bestaat er de kans dat zich een virus weer gaat nestelen. Een schoollokaal bij voorbeeld desinfecteer je na iedere schooldag met de PENTINFECT.  Het meeste rendement wordt bereikt door de combinatie van oppervlakte desinfectie met de PENTINFECT in combinatie met de PURE BREEZE voor 24/7 lucht desinfectie.

UVC is niet zichtbaar. Hoe kan je dan controleren of jullie producten werken?

Een goede vraag. Als je de lamp aanzet dan geeft hij blauw licht (indicatielamp). We koppelen de lamp aan de motor. Als de stekker in het stopcontact gaat gaan de motor, ventilator en lamp tegelijk aan als kwaliteitscheck.  

Wat zijn de kosten?

De kosten voor ons portfolio liggen betrekkelijk laag in aanschaf. Er zijn geen verdekte kosten. De besparing die je hebt aan onderhoud, schoonmaak en levensduur zijn noemenswaardig. We ontvangen graag je aanvraag voor een passende offerte.

Heb je ook referenties?

Het gebruik van HEPA en UVC in luchtfiltratiesystemen is al lang in de markt en wordt voor allerlei toepassingen ingezet. Op onze homepage vind je enige klanten. Op aanvraag kunnen we je referenties op maat geven.

Kan ik jullie producten ook huren?

Ja. We verhuren onze producten ook. Ook zijn er mogelijkheden tot lease of huurkoop. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Hoe wordt het onderhoud , service en aftersales georganiseerd?

Onze producten zijn envoudig te installeren en te onderhouden. Bij behoefte kunnen we je graag in contact brengen met geschikte partners.  

Hoe snel kunnen jullie leveren?

Afhankelijk van de vraag en wensen hanteren we momenteel een levertijd van 4 tot 6 weken.  

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Je vindt onze contactgegevens hier.  

Wat is eigenlijk HEPA?

HEPA staat voor high-efficiency particulate air. HEPAfilters hebben het vermogen virusdeeltjes micro aerosols uit de lucht te filteren. We gebruiken voor onze oplossing H14 met een retentie van >99,995%. Het gebruik van HEPA-filters is verplicht bij het verwijderen van asbest. Een HEPA-filter is gespecificeerd in de Europese Norm 1822:2019 van de Europese Unie. Een HEPA-filter wordt ingezet om met een recirculerend systeem de concentratie aerosolen in een ruimte te reduceren. De fijnste filterklasse is overigens U17 (> 99,999995 %).

HEPA 14 is kwalitatief de beste en die hebben wij in onze unit. Met HEPA 14 kan je het COVID-19 virus vangen. Dat is de enige filter om die virussen te vangen. De reden dat je deze filters nog niet overal vindt is vanwege de relatief hoge kosten.

Is het gebruik van HEPA alleen niet voldoende?

Omdat je met HEPA de virus nog niet hebt gedood, is regelmatige reiniging van het HEPA filter nodig, waardoor je deze ruimtes tijdelijk niet kunt gebruiken. En loop je het risico hiermee besmet te raken. De combinatie van HEPA met UVC LED nemen deze problemen weg.

Moeten HEPA filters na een bepaalde tijd vervangen worden?

Alle viezigheid en bacteriën die uit de lucht gehaald worden gaan aan de filter kleven. Op een gegeven moment raakt de filter vol omdat er een drukverschil is. Dan zijn de filters aan vervanging toe. Je kunt de druk meten met een drukverschilmeter.

Loop je tijdens het vervangen van een filter niet het risico om besmet te worden?  

Nee, want onze units hebben ook UVC LED en daarmee worden virussen gedood.
Maar bij (operatie) ruimtes met alleen HEPA filters is het anders. Als je de filter eruit haalt kun je jezelf besmetten. En bovendien dien je na het vervangen van de filter de ruimte altijd te desinfecteren met chloor of waterstofperoxide. Dat kan duizenden euro’s kosten.  Daarnaast kun je de ruimte voor een paar dagen niet gebruiken. Bij onze producten vervallen deze desinfectietijd- en kosten.

Hoeveel zuivere lucht heb je per ruimte nodig?

Je dient hiervoor de inhoud van de ruimte uit te rekenen. De lucht moet 3 of 4 keer de inhoud zijn.
Stel je ruimte heeft een inhoud van 200m3,  dan moet drie keer 200 liter lucht naar binnen gaan. Dat is 600 liter lucht. Dit is echter ook afhankelijk van de hoeveel mensen die in je in de ruimte verwacht. Stel je hebt een ruimte waar weinig mensen samen komen dan hoeft er slechts 3 keer de inhoud aan zuivere lucht te zijn. Maar heb je bij voorbeeld een klaslokaal dan adviseren we 4 keer de inhoud. De inhoud van je ruimte is belangrijk om te bepalen welke combinatie units je nodig hebt.

Is het ventileren en circuleren van lucht niet voldoende om het virus tegen te houden?

De lucht constant ventileren, circuleren en desinfecteren zijn allen belangrijk. Ventilatie is niet altijd overal mogelijk of voldoende. Ook heb je nog geen ventilatie als je slechts verse lucht erin brengt. Er is tocht of trek voor nodig.

Wat is het verschil tussen een mobiele airco en de CEILINFECT?

De mobiele airco zuigt de lucht van de ruimte en zorgt dat de lucht in het apparaat afgekoeld wordt. Vervolgens blaast hij koude lucht terug de ruimte in. De CEILINFECT  doet iets meer: deze zuigt de lucht van de ruimte maar zorgt ervoor dat de stofdeeltjes, vochtdeeltjes en besjes van de virus uitgehaald worden en blaast vervolgens schone lucht de ruimte weer in.  

Heeft de CEILINFECT een recirculatiesysteem?

Nee, een recirculatiesysteem is lucht van de ene naar de andere kamer blazen zonder dat er verse lucht bijkomt. Je verandert hiermee niet de kwaliteit van de ruimte. Dat is recirculeren, het opnieuw circuleren. Daarmee kun je geen virussen doden. Maar met de CEILINFECT  circuleren wij de ruimte, zuiveren wij de ruimte en desinfecteren wij de ruimte. We blazen steeds schone lucht de ruimte in. 

Wat als je al desinfecteert met UVC maar niet met UVC LED?

Als je UVC niet in een ventilatiesysteem zet dan desinfecteert hij alleen de oppervlakte en niet de lucht.  Als je UVC in een luchtbehandelingskanaal plaats dan schijnt hij en bestraalt hij de lucht die door het kanaal gaat. Maar om je luchtbehandelingskanaal te veranderen kost dit ongeveer € 30.000.  Ons systeem kun je in elke ruimte hangen of plaatsen. Hiermee hoef je niet het gehele luchtbehandelingssysteem aan te passen. Kwalitatief gezien is het beter om een unit te plaatsen want daarmee filter en desinfecteer je. Het is plug en play dus eenvoudig.  Je kunt dus met onze units de niet functionerende luchtbehandelingskanalen overrulen.  Bovendien draagt het bij aan een veiligere omgeving. 

De huidige luchtzuiverende systemen zijn zeer beperkt om COVID-19 terug te dringen. Met onze units krijg je een maximaal effect!
Het is aantoonbaar dat de virus zich moeilijk alleen kan verplaatsen want hij heeft altijd een drager nodig. Een virus kun je vergelijken met een passagier in een auto. Als je de auto weet te pakken dan kun je daarmee ook de virus doden. Met onze units pakken wij de auto.